Sunday, 28-Apr-2024, 20:36:24
Anime InfoNet

 Dragon Ball

Site menu
Our poll
Rate my site
Total of answers: 84
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Login form
Search
Calendar
«  April 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Site friends
  • Create your own site
  • Dragon Ball (ドラゴンボール Doragon Bōru) este o serie manga Japoneză scrisă şi ilustrată de Akira Toriyama. A fost serializată în Weekly Shōnen Jump din 1984 până în 1995, iar cele 519 capitole individuale au fost publicate în 42 volume tankōbon de către Shueisha. Inspirată de romanul chinezesc Journey to the West, seria urmăreşte aventurile lui, Son Goku de la copilărie până la bătrâneţe. Seria manga este licenţiată pentru America de Nord de Viz Media, în Regatul Unit de Gollancz Manga, şi în Australia şi Noua Zeelandă de Chuang Yi.
    Dragon Ball a fost adaptată în trei serii anime diferite, şaptesprezece filme animate de lung metraj, un joc de cărţi Dragon Ball Z Collectible, şi un număr mare de jocuri video. Un film de acţiune a fost în producţie încă din 2002, şi este acum programat pentru o lansare pe 10 Aprilie, 2009.

    Subiectul
    Un băiat cu coadă de maimuţă numit Son Goku este găsit de către un expert al artelor marţiale şi crescut ca nepotul acestuia. Într-o zi, în timpul unei luni pline, Goku se transformă într-o gorilă gigantică şi îşi ucide accidental bunicul adoptiv, dar mai târziu nu are nici o amintire a acestui lucru. Câţiva ani mai târziu, Bulma, pornită în căutarea celor şapte Bile Dragon pentru a-şi avea dorinţa îndeplinită de dragonul ce apare, îl întâlneşte pe Goku, care locuieşte singur cu Bila Dragon cu patru stele pe care o preţuieşte ca pe bunicul său. Goku decide să o însoţească pe Bulma în călătoria sa, iar pe drum, întâlneşte şi se împrieteneşte cu mulţi artişti marţiali, trece prin antrenamente riguroase şi diferite programe educaţionale, încercări şi răufăcători, participând adesea la turneul Tenka-ichi Budōkai.

    Odată ce seria progreseză, Goku creşte într-un adult, iar primul său copil, Son Gohan trece prin întâmplări similare. În timp ce Goku evoluează, la fel şi rivali săi, inclusiv Piccolo şi Vegeta, unii transformându-se din personaje negative în pozitive. Goku însăşi moare şi reînvie de un număr de ori, devenind cel mai puternic supererou din univers.

    Diferenţe în seria anime
    Ambele serii anime Dragon Ball şi Dragon Ball Z se bazează pe seria manga originală Dragon Ball. Dragon Ball urmăreşte aventurile lui Goku din timpul copilăriei până cînd devine un tânăr adult şi se căsătoreşte. Dragon Ball Z preia povestea la cinci ani după finalul Dragon Ball, introducându-l pe fiul lui Son Goku şi noi inamici, mult mai puternici. Dragon Ball GT este continuarea Dragon Ball Z, dar nu se bazează pe seria manga scrisă de Toriyama.
    Conţinutul filler a fost folosit pentru a completa seria din mai multe motive; în cazul lui Dragon Ball Z, acest lucru se întâmpla deoaarece seria anime rula paralel cu seria manga, şi nu se putea ca anime-ul să ruleze înaintea seriei manga deoarece Toriyama încă scria la aceasta.

    Compania din spatele anime-ului, Toei Animation, a creat ocazional poveşti secundare pentru a explica unele lucruri, sau pentru a extinde seria. Conţinutul secundar nu vine numai în forma unor poveşti secundare; uneori luând forma unor atacuri noi într-o luptă. De exemplu, multe scene din anime sunt prelungite, conţinând scene lungi cu un singur personaj, sau mai multe, care durează uneori un episod întreg sau chiar se întind pe episoade multiple pentru o singură luptă. Deoarece seria anime a fost forţată să extindă 12-14 pagini de imagini şi text din manga în 20-22 minute de animaţie, aceste schimbări au fost introduse pentru a completa durata unui episod şi pentru a permite scenariştilor seriei să dezvolte alte aspecte ale universului seriei. Arcele: Garlic Junior arc, dintre Saga Freeza şi Sega Cell, şi arca Afterlife Tournament, dintre Saga Cell şi Saga Majin Buu, sunt exemple ale acestui lucru.
    Dragon Ball GT este ultima serie Dragon Ball , însă ea nu a fost produsă de studiourile Toei Animation. Totodată , producătorul seriilor Dragon Ball, Akira Toriyama, s-a oprit la Dragon Ball Z, Cell Saga (în limba română, "Legenda lui Cell").

    Tematici
    În esenţa sa, Dragon Ball conţine elementele filosofice des întâlnite în Weekly Shōnen Jump precum "prietenie, luptă, şi victorie." Odată ce povestea devine orientată din ce în ce mai mult pe acţiune, protagonişti trec printr-un ciclu nesfârşit de lupte, victorii, înfrângeri, învăţarea de lucruri noi, şi apoi o reîntoarcere la luptă. Odată cu progresia poveştii, eroi continuă acest ciclu folosind dispozitive miraculoase pentru a atinge viaţă după moarte, continuându-şi luptele, eroul reînviat continuând să-şi învingă inamicii, şi să înveţe lucruri noi.

    Producţie
    Dorind să se depărteze de influenţele Vestice comune în celelalte serii ale sale, Akira Toriyama a decis sa creeze o serie manga care este modelată după romanul Chinezeasc clasic Journey to the West. În încercarea de a crea Dragon Ball, Toriyama a dezvoltat una dintre seriile sale manga one shot, Dragon Boy, care a fost iniţial serializată în Fresh Jump şi publicată într-un singur volum tankōbon în 1983. A combinat această lucrare cu stilul comic folosit în seria sa de succes de şase ani Dr. Slump cu o intrigă bazată mai mult pe acţiune.[necesită citare] Conţinea şi scene care îl omagiază pe faimosul actor de arte marţiale Jackie Chan.

    Creând personajele feminine din serie, Toriyama nu a dorit să deseneze "femei slabe" deoarece simţea că nu este un lucru interesant. De aceea, femeile din serie nu sunt numai "frumoase şi sexi", dar şi "puternice".[4] Totodată a decis să se opună convenţiei cum că cel mai mare personaj e cel mai puternic, cei mai puternici din personajele Dragon Ball' având staturi mici, inclusiv protagonistul, Goku. În final, el a dorit să spună o poveste "neconvenţională şi contradictorie".

    Media - Manga
    Scrisă şi ilustrată de Toriyama, Dragon Ball a fost iniţial serializată în anthologia manga Weekly Shōnen Jump începând cu 1984. Seria s-a sfârşit în 1995 când Toriyama s-a simţit epuizat şi a hotărât ca are nevoie de o pauză. Cele 519 capitole individuale au fost colectate de Shueisha într-o serie de 42 volume tankōbon. Primul tankōbon a fost publicat pe 10 noiembrie, 1985, iar ultimul pe 4 august, 1995. În 2004, seria manga a fost republicată într-o colecţie de 34 volume kanzenban, care conţin un final puţin modificat, coperţi noi, şi artă colorată din timpul publicării în Weekly Shōnen Jump.

    Compania de distribuţie Viz Media a lansat toate cele 42 de volume în engleză în America de Nord. Viz a denumit volumele de la şaptesprezece la patruzeci şi doi ale seriei manga Dragon Ball Z, similar cu adaptarea anime a acestor volume, pentru a reduce confuzia eventualilor cititori. Ambele serii manga şi-au început publicarea în Martie 2003. Ultimul volum al primei parţi a fost lansat pe 3 august, 2004, pe când ultimul al celei de-a doua părţi a fost lansat pe 6 iunie, 2006. Din iunie 2008, Viz a început republicarea ambelor serii manga într-un format wideban denumit "VIZBIG Edition", care colectează trei volume individuale într-unul singur, mai voluminos. Viz include coperţile originale ale capitolelor publicate în Weekly Shonen Jump într-o secţiune numită "Title Page Gallery" la sfârşitul fiecărui volum.

    Crossovers
    Un an şi jumatate în Dragon Ball, Toriyama a inclus câteva din personajele şi locaţiile creaţiei sale anterioare, Dr. Slump într-un capitol special. Toriyama şi Eiichiro Oda au cooperat pentru a crea Cross Epoch, un singur capitol care unea Dragon Ball şi seria de succes a lui Oda One Piece. Acest singur capitol a fost publicat pe 25 decembrie, 2006 în Weekly Shōnen Jump.

    Neko Majin Z
    Original o ediţie unică care poartă o mică asemănare cu celelalte serii ale lui Toriyama, primul capitol al Neko Majin a apărut în Weekly Shonen Jump în aprilie 1999. Deşi există unele similarităţi, nu a devenit o parodie adevarată la Dragon Ball, până la apariţia Neko Majin Z, care continea personaje din seria mai sus amintită. Din 2005, seria s-a încheiat cu opt capitole (dintre care cinci parodii Dragon Ball). Aceste capitole au fost incluse într-un pachet stil "kanzenban" publicat în Japonia pe 4 aprilie, 2005.

    Serii anime
    Dragon Ball
    Datorită popularităţii seriei manga Dragon Ball, seria a fost adaptată în trei serii de televiziune de către Toei Animation. Prima, denumită simplu Dragon Ball, a avut premiera în Japonia pe postul Fuji Television la 26 Februarie, 1986 fiind difuzată până pe 12 Aprilie, 1989. Conţinând 153 episoade, acoperă primele 16 volume din cele 42 volume ale seriei manga.
    Societatea Română de Televiziune a cumpărat licenţa seriei anime, aceasta fiind dublată în limba română şi difuzată la sfârşitul anilor 90 pe postul TVR2.
    Dragon Ball Z
    Odată cu sfârşitul Dragon Ball, Toei Animation a lansat rapid o a doua serie, Dragon Ball Z (ドラゴンボールZ(ぜっと) Doragon Bōru Zetto, abreviată DBZ). Povestea începe de unde s-a încheiat prima serie, Dragon Ball Z fiind adaptată după ultimele douăzeci şi şase volume ale seriei manga. A avut premiera în Japonia pe postul Fuji Television pe 26 Aprilie, 1989, preluând ora de difuzare a predecesorului său, fiind difuzate 291 episoade până la finalul seriei pe 31 Ianuarie, 1996.
    Ca şi în cazul primei serii anime, SRTV a cumpărat licenţa DBZ. O parte din serie a fost dublată, iar episoadele au fost împărţite în două părţi a câte 15 minute. Seria s-a încheiat prematur după doar 113 episoade.
    Dragon Ball GT
    Produsă de către Toei Animation, Dragon Ball GT (ドラゴンボールGT Doragon Bōru Jī Tī, Grand) Tour) a avut premiera pe postul Fuji TV pe 2 Februarie, 1996, fiind difuzată până pe 19 Noiembrie, 1997. Spre deosebire de primele două serii, nu s-a bazat pe seria manga originală Dragon Ball. Deoarece nu a fost capabilă să păstreze "magia" primelor două serii, a avut doar 64 episoade.



    xTrafic.ro

    Anime Infonet Top66 Statistici

    Promovare Site - Top123.ro