Friday, 14-May-2021, 03:45:47
Anime InfoNet

 Alte Personaje

Site menu
Our poll
Rate my site
Total of answers: 84
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Login form
Search
Calendar
«  May 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Site friends
 • Create your own site

 • KAKASHI
  Kakashi Hatake (Hatake Kakashi) este un caracter fictiv în seriile manga si anime create de Masashi Kishimoto. Kishimoto a planuit, initial, sa-l introduca pe Kakashi în manga mai la început dar a fost introdus mai târziu pentru a-i putea prezenta mai bine pe coechipierii lui Naruto.
  În poveste, Kakashi este liderul si învatatorul Echipei 7, formata din personajele principale ale seriei, Sasuke Uchiha, Sakura Haruno si Naruto Uzumaki. Initial el este descris ca un personaj detasat si placid, dar pe parcursul seriei, loialitatea lui fata de prieteni si studenti devine din ce in ce mai mare. Trecutul lui Kakashi a fost destul de controversat în serie, aparând un arc (Kakashi's Gaiden) dedicat experientelor lui din trecut. Kakashi a aparut în majoritatea episoadelor din Naruto, în trei din cele 4 filme ale seriei, toate OVA-urile (Original Video Animation (Orijinaru bideo animeshon) si multe jocuri video.
  Numeroase publicatii anime si manga au criticat si laudat personajul Kakashi. Desi exista multe personaje similare în revista shonen , dubla personalitate a lui Kakashi a fost observata si laudata de catre critici. Popuaritatea lui Kakashi a fost notata de cititori; T.H.E.M. a commentat ca seria poate fi foarte bine redenumita în "Kakashi".Kakashi has been highly popular with the Naruto reader base, placing high in several popularity polls. Marfa bazata pe Kakashi a fost de asemenea lansata, incluzând breloguri si papusi de plus.

  Creatie si conceptie
  Original, Masashi Kishimoto a vrut sa-l introduca pe Kakashi înca de la al 2-lea capitol al revistei Naruto, înaintea celorlalti membri ai Echipei 7. Acest Kakashi a fost conceput ca un ninja tacut, afectat, priceput care-si termina propozitiile cu expresia japoneza pentru politete "de gozaru". Dupa ce a discutat cu editorul lui, Kishimoto i-a modificat data de debut permitându-i sa-l detalieze mai bine pe el si pe ceilalti membrii ai echipei sale. În ciuda acestui fapt, Kakashi înca are multe dintre caracteristicile lui originale, fiind neafectat de actiunile altora si parând ca este pe jumatate adormit. Kishimoto crede ca acest lucru îl face pe Kakashi un bun conducator si îl ajuta sa-i mentina pe membrii Echipei 7 uniti. Pentru ca este o legatura între personajele principale ale seriei, Kakashi este rar prezentat singur pe copertile revistelor, de obicei fiind prezentat împreuna cu studentii sai.
  Când a trebuit sa se decida asupra numelelui lui Kakashi, Kishimoto a considerat mai multe posibilitati: Kuwa ("sapa"), Kama ("coasa"), Botan ("bujor"), Enoki (un copac urzicator), si Kakashi ("sperietoare"). El s-a hotarât sa aleaga Kakashi, si este bucuros ca l-a ales. Pentru a face legatura cu numele lui, ocazional, sunt folosite sperietori pentru a-l reprezenta pe Kakashi; de exemplu, Naruto se foloseste de o sperietoare îmbracata ca Kakashi pentru a se antrena. De asemenea, sperietori sunt adaugate câteodata în fundalul scenelor în care apare Kakashi, cum este pe coperta volumului 3 al revistei.

  Despre personaj:
  Trecutul

  Trecutul lui Kakashi este bine ascuns in prima parte a seriei, nefiind aratat detaliat pâna la Kakashi Gaiden, o mica serie de sase capitole umple gaura dintre cele doua parti ale povestii. În timpul tineretii lui Kakashi, tatal sau, un ninja foarte respectat în Konoha, a abandonat o misiune cruciala satului pentru a-si salva coechipierii. Urât de catre sateni si de catre cei care i-a salvat, din cauza consecintelor asupra satului, el s-a sinucis. Dorind sa nu faca aceeasi greseala ca tatal sau, Kakashi a adoptat ideea ca succesul misiunii vine întâi, devenind serios si respectând toate regulile..
  În anii în care Kakashi era asistatde catre profesorul sau, Minato Namikaze, pentru a conduce o misiune care va întoarce razboiul în favoarea Konohai. Când coechipierul sau, Rin, a fost capturat de inamici, Kakashi a ales sa-l lase în urma si sa termine misiunea. Celalalt coechipier, Obito Uchiha, a refuzat, spunând ca cei care-si abandoneaza coechipierii sunt mai rai decât gunoaiele, iar tatal lui Kakashi a ales lucrul bun salvându-si colegii. Impresionat de cuvintele lui Obito, Kakashi i s-a alaturat pentru a-si salva prietenul, desi ochiul sau stâng a fost distrus în lupta de din-ainte. Dupa gasirea lui Rin si pregatindu-se sa scape, un inamic a explodat o pestera, care i-a zdrobit partea dreapta a corpului lui Obito. Cu pestera continuând sa se prabuseasca, iar Obito nefiind în stare sa se elibereze, el si-a rugat coechipierii sa plece cât mai au timp. Înainte de a pleca, Obito si Rin i-au implantat lui Kakashi ochiul Sharingan, pe care Obito de-abia reusise sa-l descopere, în locul ochiului distrus. Cu noul sau ochi, Kakashi a reusit sa se salveze pe el si pe Rin când pestera se darâma, completându-si misiunea si jelind toata viata moartea lui Obito.

  Personalitate
  Moartea lui Obito l-a schimbat dramatic pe Kakashi, deoarece a adoptat multe din caracteristicile si filozofiile lui Obito. Cea mai importanta filozofie pe care a preloat-o este conceptul lui de munca in echipa: când a format Echipa 7, Kakashi le-a testat abilitatile cu un test în care cei trei trebuiau sa ia doua clopotele pe care le avea asupra sa. Doar lucrând ca o echipa, fara a lua în considerare faptul ca exista clopotele doar pentru doi din ei, sunt în stare Naruto, Sakura, si Sasuke sa treaca testul, instalându-se devreme în ei conceptul de munca în echipa. Kakashi continua sa accentueze aceasta filozofie pe parcursul Partii I lui Sasuke Uchiha, a carui dorinta de a deveni mai puternic îl face sa se întoarca împotriva prietenior lui. Desi Kakashi ii reaminteste frecvent lui Sasuke importanta muncii în echipa si încearca sa-i arate puterea pe care o poate gasi în prieteni, el nu este în stare sa ajunga la Sasuke înainte de a parasi satul Konoha.
  Kakashi isi tine viata personala separata de interactiunile cu studentii sai, spunându-le doar ca are anumite hobbi-uri si vise care "nu erau treaba lor".De asemenea el a spus ca toti prietenii lui pretiosi sunt morti. Ceea ce e stiut din viata personala a lui Kakashi este faptul ca îsi petrece o mare parte a timpului la locul memorial unde este inscriptionat numele lui Obito. Cand este acolo obisnuieste sa piarda notiunea timpului, de aceea întârzie frecvent la întâlniri (alta caracteristica împrumutata de la Obito). De asemenea, Kakashi isi tine jumatatea de jos a fetei acoperita, fata lui ramânând un mister. În Episodul 101 al anime-ului, un episod special dedicat eforturilor Echipei 7 în demascarea lui Kakashi, se deduce ca este chiar chipes, deoarece cei doi angajati ai magazinului de orez Ichiraku sunt lasati cu gura cascata dupa ce îsî scoate masca sa manânce. În alt episod special, propria haita de câini încearca sa-si aminteasca cum arata: fiecare îsi aminteste o figura diferita si dupa ce se pun de acord asupra cum arata îsi dau seama ca descriptia lor era total gresita.
  O activitate pe care Kakashi nu o ascunde nici macar de studentii lui este faptul ca este fan înfocat al povestilor erotice din seria Make Out (Icha Icha). Cartile, descriind iubirile autorului (Jiraiya), sunt [best-seller]e în lumea Naruto. Când a fost întrebat despre continutul acestor carti, Kishimoto a spus ca tinta de vârsta a povestii Naruto nu-i permite sa dezvaluie detalii. Kakashi este vazut citind una din carti în momentele care nu-i necesita atentia totala cum ar fi antrenamentul Echipei 7 de la inceputul povestii. Naruto a folosit obsesia lui pentru serie, fortându-l sa-si închida ochiul sharingan, pentru a nu afla finalul povestirii, lasându-l fara aparare.

  Abilitati
  Mangekyou Sharinganul lui Kakashi
  Sharinganul daruit de Obito este o abilitate importanta în lumea Naruto. Dându-i abilitatea de a imita miscarile oponentilor si jutsu-urile celorlalti, sharinganul ii da un avantaj important în lupte, permitându-i sa foloseasca abilitatole oponentilor împotriva lor. Acest lucru i-a permis sa învete peste 1000 de abilitati, aducîndu-i porecla "Kakashi, copiatorul ninja" (Kopi Ninja no Kakashi). Deoarece Sharingan apare natural doar celor din clanul Uchiha, si deoarece el este mereu activ, Kakashi îsi termina energia repede când îl foloseste si de aceea trebuie sa-si acopere ochiul cu protectoarea de frunte în activitatile zilnice. Între cele 2 parti ale anime-ului, Kakashi dezvolta un jutsu numit Mangekyo Sharingan prin metode nedezvaluite. Cu el poate face un jutsu numit Kamui ("God's Authority"), care poate trimite orice obiect în alta dimensiune. Deoarece dupa ce foloseste aceasta abilitate el trebuie sa se odihneasca mult timp la pat, el evita folosirea lui când nu este absoluta nevoie.
   
   
  Lama fulger a lui Kakashi
  Desi majoritatea abilitatilor lui Kakashi au fost luate cu Sharingan-ul lui, el are doua abilitati pe care le-a descoperit chiar el. Lama fulger, un buchet de chakra de electricitate într-o mâna, a fost creata de Kakashi în tinerete. Prin folosirea acestei tehnici el poate omorî majoritatea oponentilor dintr-o singura lovitura. El n-a fost în stare sa foloseasca tehnica la potentialul maxim deoarece atacând el ramânea deschis la contraatacuri, dar prin folosirea Sharinganului scapa de efectul de tunel la folosirea acelei tehnici. În partea a 2-a el dezvaluie si alte tehnici bazate pe electricitate, cum ar fi clone care pot paraliza tot ce ating, dar este neclar daca acestea sunt creatiile lui. A doua abilitate unica este cea de a invoca un grup de opt câini ninja (Ninken). Câinii sunt capabili sa vorbeasca si se presupune ca au fost crescuti de Kakashi de când erau mici. Scopul lor principal este sa urmareasca si sa gaseasca oponentii sau aliatii. Din cauza cunostintelor si abilitatilor lui, Kakashi este un candidat evident pentru pozitia de Hokage, protectorul satului, daca pozitia ar ramâne vacanta.

  Jutsuri folosite
  ·    Chidori
  ·    Sigilarea chakrei demonului vulpe
  ·    Stilul Pamânt: Zid de pamânt
  ·    Stilul Pamânt: Tehnica de decaptitare
  ·    Stilul Pamânt: Miscare sub pamânt
  ·    8 porti chakra
  ·    Metoda sigilarii raului
  ·    Stilul Foc: Tehnica sferei de foc (doar în anime)
  ·    Tehnica cetii ascunse (doar în anime)
  ·    Kamui
  ·    Lama fulger
  ·    Lama fulger cu încarcatura dubla
  ·    Curent fulgerator
  ·    Jigodia fulger
  ·    Tehnica Multi-Umbrelor Clonate
  ·    1000 de ani de moarte
  ·    Rasengan
  ·    Umbra frunzei dansatoare (doar în anime)
  ·    Tehnica uciderii silentioase
  ·    Tehnica ironica de afectare a mintii (doar în anime)
  ·    Pumnul puternic
  ·    Tehnica clonelor de apa
  ·    Stilul Apa: Tehnica marelui vortex de apa
  ·    Stilul Apa: Tehnica marelui dragon de apa
  ·    Stilul Apa: Zid de apa
  ·    Stilul Apa: Tehnica bombei rechin
  ·    Sabia chakrei albe

  Rol
  Rolul lui Kakashi în serie consta predominant în petrecerea timpului cu Echipa 7, ducându-i în misiuni si antrenându-i pentru a-si îmbunatati abilitatile. El are un interes mai special în Sasuke Uchiha în timpul Partii I, pe care-l antreneaza exclusiv pentru a încerca sa-l îndeparteze de Orochimaru, un inamic al Konoha-i. Eforturile lui sunt în zadar când Sasuke fuge din Konoha la sfârsitul Partii întâi. Naruto si Sakura de asemenea se despart de Kakashi, mergând fiecare sa se antreneze cu altcineva. Doi ani si jumate mai târziu, în partea a doua, echipa lui Kakashi se reformeaza, având doi membrii noi.. Deoarece acum studentii lui sunt mai capabili sa aiba grija de ei, Kakashi ia un rol mai activ în lupte, în special cu cei din organizatia criminala Akatsuki. Când liderul lui Akatsuki, Pain, invadeaza Konoha, Kakashi se lupta cu el dar este învins.

  Aparitii în alte medii
  Kakashi a avut multe aparitii în afara animeului si revistei Naruto. El apare în 3 filme ale seriei: în primul film el se lupta cu Nadare Roga, învingându-l , în al 3-lea film Kakashi se lupta cu ninja Ishidate, iar mai tarziu el se lupta cu soldatii ministrului Shabadaba, iar în al 4-lea film Naruto Kakashi se lupta cu un grup de soldati de piatra. De semenea, el este prezent în toate cele 3 OVA-uri (Original Video Animation (Orijinaru bideo animeshon),ale seriei, ajutându-l pe Konohamaru sa gaseasca un trifoi cu 4 frunze în primul, escortând, cu echipa lui, un ninja numit Shibuki în al 2-lea, si participând la un concurs în al 3-lea.
  Kakashi este un personaj în aproape toate jocurile video Naruto, incluzând seria Clash of Ninja si seria Ultimate Ninja. În unele jocuri, el îsi poate folosi Sharingan-ul în lupta, iar în altele el poarta costumul AnBU(SLAB PERSONAJ). Naruto Shippuden: Gekitou Ninja Taisen EX marcheaza prima aparitie a lui Kakashi într-un joc video situat în partea a 2-a a seriei, iar al 2-lea joc este Naruto Shippuden: Narutimate Accel.

  Receptie
  Kakashi s-a situat în primele 5 personaje în toate topurile oficiale Shonen Jump, situându-se, de cateva ori, chiar si pe primul loc. În cel mai recent, el s-a situat pe locul secund, cu Sasuke Uchiha pe primul loc. Ultimul top a avut loc în [[2006]. Într-un interviu, Dave Wittenberg, vocea lui Kakashi în anime-ul englez, spune ca se simte in pielea lui Kakashi in viata de zi cu zi deoarece tinde sa aiba un singur ochi deschis la un moment-dat si devine nervos când cineva îl întrerupe de la citit. El a mai adaugat ca îi place cel mai mult la Kakashi relatia lui cu studentii sai. Marfa bazata pe personajul Kakashi a fost vânduta în toata lumea, incluzând papusi de plus, key chains, si o editie limitata de figurine. Câteva publicatii de manga, anime, jocuri video si alte medii au adus felicitari si critici legate de Kakashi. IGN a notat dualitatea lui Kakashi, seriozitatea lui în lupte si calmitatea, nepasarea fata de studentii sai, acceptând însa, faptul ca el este unul din cele mai populare personaje din serie. T.H.E.M. Anime Reviews l-au clasificat pe Kakashi ca un "Misterios" tipic vazut si în alte reviste shonen dar l-au laudat fiind mult mai interesant decât cele 3 personaje principale, si au adaugat ca seria ar fi putut redenumita simplu în "Kakashi."

  OROCHIMARU
  Orochimaru, un ninja de elita, de nivel kage, din serialul animat Naruto. Goticul baiat este unul dintre saninii lui Sarutobi (care trebuia sa fie al treilea Hokage). În copilaria sa, a fost studentul al 3-lea Hokage, a trecut cu bine, dar i-a aparut o noua ambitie de a învata toate jutsu-rile. Spre sfârsitul adolescentei, ajungând destul de puternic devine junin de un nivel înalt. Devenind Otokage, atrage câtiva ninja din Satul Ascuns între Frunze si din alte sate (Kimmimaro,Tayuya, Kabuto etc.) si creeaza Satul Ascuns în Sunet. Ataca Satul Ascuns între Frunze cu armate de ninja si da o batalie importanta cu Hokage, la nivel kage. Îl omoara pe Hokage, dovedindu-se mai puternic, dar ramâne fara mâini, fiindu-i imposibila utilizarea unui jutsu. Astfel se termina atacul asupra Satului Ascuns între Frunze. Apoi Orochimaru ia corpul unui adept cu ajutorul Tehnicii Renasterii si îsi recapata bratele. Sasuke se alatura lui si nu se mai aude nimic despre el. Însa in partea a II-a a Sasuke devine foarte puternic si îl omoara pe Orocimaru copiindu-i Tehnica Renasterii.

  Jutsu
  ·    Tehnica corpului flacara
  ·    Tehnica clonelor de pamânt
  ·    Tehnica celor 9 ramificatii
  ·    Sigiliul cu 5 peceti
  ·    Umbra ascunsa a amprentei serpilor
  ·    Juinjutsu
  ·    Telul uciderii
  ·    Sabia Kusanagi: Sabiile lungi ale cerurilor
  ·    Lipitoarea întregii creatii: Tehnica atacului preventiv
  ·    Multi-Umbre ascunse a amprentei serpilor
  ·    Formatia 1 miliard de serpi
  ·    Tehnica renasterii
  ·    Vraja sarpelui autoritar
  ·    Modificarea delicata a fizicului
  ·    Tehnica de convocare (serpi)
  ·    Convocare: Prefacuta refacere a lumii
  ·    Convocare: Scut demonic
  ·    Convocare: Triple scuturi demonice
  ·    Tehnica paralizarii temporare
  ·    Moartea simultana a serpilor dubli
  ·    Tehnica de copiere a fetei moarte
  ·    Stilul Vânt: Marea spartura

  ECHIPA 7
  Sai
  Sai este introdus în timpul partii secunde a seriilor ca un înlocuitor al lui Sasuke Uchiha.
  Fiind un membru al Root înca de când era un copil, Sai a fost antrenat sa nu aiba sau sa îsi doreasca orice tip de emotie sau prietenie. Dupa perioada petrecuta cu Naruto, el începe sa creeze legaturi cu ceilalti oameni, lucru care a devenit principalul sau rol în serii. Încercarile sale de a se împrieteni se bazeaza pe poreclirea celorlalti; totusi, el spune de obicei ce crede despre o anumita persoana, lucru care îl face sa spuna porecle precum "grasan" sau "urât". Va învata din greseli si încearca apropierea opusa, facând-o pe Ino Yamanaka "frumoasa". Când nu încearca sa se împrieteneasca, Sai picteaza, producând mii de lucrari. Talentele sale artistice se extind la abilitatile sale de lupta: orice picteaza pe un pergament care îl poarta asupra sa este însufletit; de obicei picteaza diverse animale.
  În anime-ul "Naruto: Shippuden" este dublat de Satoshi Hino.
  Yamato
  Yamato este prezentat în timpul partii secunde a seriilor ca înlocuitor al lui Kakashi Hatake. Dupa reîntoarcerea lui Kakashi, el sta în echipa în pozitie de conducator secund.
  Desi "Yamato" este un nume de cod desemnat pentru ca acesta sa fie inclus în Echipa 7, el îl considera ca un nume opus celui real, Tenzo . În timpul copilariei sale, Yamato a fost rapit de Orochimaru, facându-i-se experimente pentru a încerca copierea abilitatilor unice ale Primului Hokage. Orochimaru a fost fortat sa paraseasca satul Konoha înainte sa îsi termine experimentul, nestiind ca Yamato a obtinut cu succes tehnicile Mokuton ale Primului Hokage. Când sunt folosite, Yamato poate sa formeze orice din lemn la simpla dorinta, nefiind greu sa creeze case pentru a putea "locui" cât timp sunt plecati undeva. Mokuton îi permite lui Yamato sa suprime influenta unei bestii cu coada asupra unei gazde . Acesta este principalul motiv pentru care a fost luat în Echipa 7, fiind cel care poate sa îl opreasca pe Naruto daca demonul cu noua-cozi din el scapa de sub control.

  ECHIPA 8
  Echipa 8 este un grup de ninja din Konoha condus de Kurenai Yuhi.Membrii echipei 8 se concentreaza in primul rand pe urmarire, fiecare membru utilizandu-si abilitatile unice in acest scop. Pe durata partii a II a, echipa 8, fara Kurenai, se alatura Echipei 7 in incercarea lor de a-l salva pe Sasuke Uchiha.
  Kiba Inuzuka
  Kiba Inuzuka (Inuzuka Kiba) este unul din membrii echipei 8,caracterizat printr-o suma de trasaturi ale câinilor, incluzând faptul ca este foarte protector cu colegii sai si savureaza orice mancare pe care poate pune mana.Cea mai evidenta conexiune cu cainii este prezenta constanta a câinelui sau ninja, Akamaru.Kiba ii este de o loialitate salbatica lui Akamaru, fiind ostil ideii de al abandona si ar fi gata sa se puna in situatii periculoase pentru siguranta lui Akamaru. In schimbul devotamentului lui Kiba, Akamaru lupta cu el in batalii;el isi foloseste simturile sale dezvoltate in avantajul lui Kiba, si ajuta echipa sa atace oponentii cu voleuri de atacuri fizice. Pe când Akamaru este natural mai bine echipat pentru atac, Kiba îsi modifica abilitatile la începutul luptei, mergand in patru labe pentru a-i creste viteza. El isi poate mari drastic simtul mirosului, si de la a doua jumatate a seriei el poate urmarii oameni mai bine decat cainii.
  Akamaru
  Akamaru este câinele ninja al lui Kiba, cel mai bun prieten al lui si companion. La începutul seriei Kiba îl poarta pe Akamaru în jurul gâtului sau in jacheta. În partea a doua a seriei Naruto, Akamaru creste suficient de mare pentru ca Kiba sa calatoreasca pe spatele lui, dar deoarece Kiba îsi petrece atât de mult timp cu Akamaru, el nu observa aceasta diferenta drastica. Cu simtul sau avansat al mirosului, auzului si abilitatea de a detecta nivelurile de chakra, Akamaru actioneaza ca un instrument valoros pentru Kiba în situatii de ostilitate. Pentru a-l ajuta pe Kiba sa urmareasca oponentii, Akamaru poate urina pe ei, dându-le un miros puternic care poate fi simtit usor. Cu toate acestea, in lupta, el se bazeaza pe Kiba sa foloseasca chakra pentru jutsu-ul pe care-l executa. In anime-ul original Japonez, Akamaru este dublat de Junko Takeuchi, care de asemenea îl dubleaza pe Naruto Uzumaki, si Kosuke Toriumi, care-l dubleaza pe Kiba, când Akamaru ia forma umana.
  Shino Aburame
  Shino Aburame (Aburame Shino) este unul din membrii Echipei 8 si este fascinat de insecte; el isi petrece timpul liber capturand si studiind insecte pe care le foloseste deseori ca analogii in timpul conversatiilor. Familia lui Shino are o conexiune adanca cu insectele, deoarece fiecare persoana nascuta in familie este infectata, la nastere, cu o specie speciala de insecte cunoscute ca "insecte distructive". In schimbul folosirii lui Shino ca un stup, insectele ii asculta ordinele. In timpul luptelor, Shino isi indreapta insectele spre oponenti, atacandu-i fara sa stie si absorbandu-le chakra odata ce au fost inconjurati.
  Tendintele nemiloase ale lui Shino precum si atasamentul lui catre insecte i-au adus porecla de " înfiorator." Cu toate acestea, Shino tine la coechipierii lui, fiind mereu atent la gandurile lor si regretand ca nu-i poate ajuta.
  Hinata Hyuga
  Este o membra a clanului Hyuga din ramura principala si o membra a echipei 8. Ea este îndragostita de Naruto în secret de când s-au cunoscut la academie. Are aceste sentimente fata de el deorece acesta este cel care i-a aratat calea de a deveni un ninja bun si a impresionat-o cu optimismul si încrederea în sine. Se antreneaza din greu pentru a-i putea dovedi tatalui ei de ce e în stare pentru ca a desmostenit-o pe aceasta când era înca la academie(fiind fiica cea mare, ea avea dreptul la mostenire, si nu sora ei cu 5 ani mai mica, Hanabi). Progresul ei însa ne este aratat mai târziu în seria Naruto. Hinata este luata în grija de Yuuhi Kurenai, care mai târziu îi devine profesoara. Tatal ei îsi da seama de potentialul sau ca ninja(unii zic ca o poate întrece si pe Sakura datorita tehnicii clanului Hyuga, Byakugan)la sfârsitul primei parti si astfel se ocupa mult mai mult de antrenamentul sau. Verisorul sau, Neji o detesta la început din cauza invidiei cum ca ea este în ramura principala iar el nu. Hinata este o fata extraordinar de timida si este în stadiul de lesin în preajma lui Naruto(lesina de multe ori în fata lui, din cauza ca el se apropie prea mult.) Hinata roseste mereu când Naruto este prin preajma si îi vorbeste.
  Comportamentul ei este considerat de Naruto ciudat, în ciuda faptului ca el o considera simpatica. În seria Naruto ea nu este capabila sa îsi destainuie sentimentele fata de Naruto, dar atunci când acesta paraseste satul ea îsi jura ca o sa devina mult mai puternica atunci când Naruto se va întoarce. În seria shippuden vedem o Hinata în stadiul de chuunin, mai mare si mai matura (chiar daca Kiba îi zice ca nu s-a maturizat). În seria manga ea însfârsit îsi destainuie sentimentele pentru Naruto la sfârsitul unui monolog pe care îl tine în dorinta ei de a-l proteja de Pein (liderul Akatsuki) care doreste sa îi fure vulpea cu 9 cozi. Îsi face aparitia pentru prima data în seria Naruto în episodul 1, iar în Shippuden în episodul 33.
  Kurenai Yuhi
  Kurenai Yuhi este liderul echipei 8. Dintre toti studentii, Kurenai, este mai apropiata de Hinata, purtandu-se ca un parinte cu ea în lipsa tatalui ei, si ajutand-o pe Hinata sa-si depaseasca slabiciunile. Kurenai este aproape mereu acompaniata de Asuma Sarutobi. Din aceasta cauza, mai multe personaje cred ca cei doi ar fi un cuplu, cu toate ca cei doi resping aceasta idee, si de fiecare data cand sunt intrebati ei schimba subiectul. In timpul Partii II a seriei, se descopera ca Kurenai are un copil cu Asuma, confirmandu-le relatia. In lupta, ea este specializata in genjutsu, in special in iluziile cu plante.

  ECHIPA 10
  Echipa 10 este un grup din Konoha condus de Asuma Sarutobi. Tatii lui Choji Akimichi, Shikamaru Nara, si Ino Yamanaka au fost si ei împreuna într-o echipa si amândoua generatiile îsi spun: 'echipa Ino-Shika-Cho'. În timpul Partii II, Asuma este omorât într-o încaierare cu 2 membrii ai Akatsuki, iar Kakashi Hatake preia temporar conducerea echipei ca sa-i vaneze pe cei responsabili de moartea lui Asuma.
  Shikamaru Nara
  Shikamaru Nara (Nara Shikamaru) este unul dintre membrii echipei 10. Khishimoto a marturisit ca "îl place" pe Shikamaru pentru inteligenta si lenea sa. El l-a mai recunoscut ca fiind un geniu la fel ca Sasuke Uchiha însa personalitatea lenesa a lui Shikamaru este foarte diferita de cea agitata a lui Sasuke.Inteligenta lui Shikamaru a fost descoperita de Asuma liderul echipei 10 pe cand jucau diverse jocuri de strategie si logica in care Asuma nu castiga niciodata. Shikamaru este de multa vreme prieten cu Choji Akimichi, alt membru al echipei 10 pe care il considera gras si fricos cateodata. In lupta, Shikamaru,poate manipula adversarul cu tehnia Umbrei Intunecate facandu-l pe adversar sa-i imite miscarile ca in oglinda si astfel fiind o buna diversiune.
  Ino Yamanaka
  Ino Yamanaka (Yamanaka Ino) e sigura membra feminina a echipei 10. Ea o cunoaste pe Sakura de cand era mica,find cele mai bune prietene, ea o ajuta pe Sakura sa-si dezvolte personalitatea. Cand ele descopera ca sunt indragostite de acelasi baiat, Sasuke Uchiha, Sakura renunta la prietenia lor ca sa se dedice afectiunii pentru sasuke. Amandoua progreseaza pe parcursul Examenului Chunin si se imprietenesc dar ele tot mai au sentimentul de competitie. In anime, cand Sakura incepe sa exceleze in tehnici de vindecare, Ino devine ucenica sa, sperand sa devina mai folositoare prietenilor ei ca un medic ninja. Ca abilitati in lupta, Ino este specializata in tehnici de pacalire a mintii. Pentru a folosi aceste tehnici, Ino isi transfera spiritul in corpul inamicului, preluand controlul acestuia, cu care-i poate ataca aliatii, confuzandu-i.
  Choji Akimichi
  Choji Akimichi (Akimichi Choji) este un membru al Echipei 10, personalizat prin marea sa pasiune pentru mâncat, având mereu la el o punga de snacks-uri pe parcursul seriei. Desi acest lucru îl fac sa arate gras, Choji insista ca nu este gras, ci doar ca are "oase mari".
  Daca cineva îl face gras, Choji se supara imediat si îl ia la bataie pe acela. Shikamaru Nara nu a avut niciodata o problema cu faptul ca Choji este gras, în schimb, el a ales sa se uite la puterea interioara a lui Choji. Din acest lucru, Choji îl considera cel mai bun prieten, spunând ca si-ar da si viata pentru el. În lupte, Choji îsi poate mari dimensiunea corpului pentru a-si mari puterea.
  Asuma Sarutobi
  Asuma Sarutobi (Sarutobi Asuma) este liderul Echipei 10 si fiul celui de-al treilea Hokage.
  El a avut o cearta cu tatal lui cand era tanar si a parasit temporar Konoha ca protest.
  Asuma este de obicei vazut fumand tigari, dar se lasa temporar cand ceva il deranjeaza ca atunci cand tatal lui a murit. Dintre toti studentii lui, Asuma este mai apropiat de Shikamaru Nara, cei doi jucand frecvent Shogi sau GO impreuna, cu toate ca Asuma nu a castigat niciodata un meci cu Shikamaru din cauza inteligentei acestuia. Asuma apare frecvent cu Kurenai Yuhi, facand multe personaje sa creada ca cei doi sunt un cuplu. Amandoi neaga acest lucru, schimband repede subiectul cand vine vorba de relatia lor. In Partea a 2-a a seriei, Kurenai este descoperita a fi insarcinata, tatal fiind Asuma. In lupta, Asuma manuieste niste "brass knuckles" unice, echipate cu lame care pot absorbi chakra lui. Cand acestea sunt umplute cu chakra lui de vant, Asuma isi poate extinde lamele pana la lungimea unor sabii, si pot usor strapunge piatra. Dupa ce Asuma este omorat de Hidan, un membru al organitaziei criminale Akatsuki, aceste lame ajung in posesia lui Shikamaru, care le foloseste pentru a-l doborî pe Hidan, razbunandu-l pe Asuma.

  ECHIPA GAI
  Rock Lee
  Rock Lee (Rokku Ri) este un membru al echipei senseiului Gai si studentul favorit al conducatorului echipei Might Gai. Mai mereu Gai il antreneaza pe Lee invatandu-l multe din tehnicile sale de atac taijutsu si pentru a-i da o mare doza din optimismul sau pentru a merge mai departe in lupta.In episoadele examenului Chuunin Rock Lee a folosit acest optimism pentru a-i demonstra geniului Neji Hyuga un membru al echipei sale,ca poate fi puternic.Lee a mai folosit acest optimism pentru a o face pe Sakura Haruno prietena sa dar fara reusita. El ajuntand-o o data pe Sakura salvandu-i viata ei si ai colegilor ei , Naruto si Sasuke . Lee a pus mult efort si a dovedit ca poate face multe pe durata examenului Chuunin,dar in preliminariile examenului el a avut mult de suferit.Independent de influenta lui Gai,Lee vorbeste foarte politicos cu orice personaj pe toata durata anime-ului.In anime-ul japonez ca si in volumele manga,personajele i se adreseaza cu "kun" sau "san" pe cand pe durata anime-ului englez el nu are aceste formule adresate.El refuza cu desavarsire infrangerile si de asemenea intr-o batalie el isi respecta adversarul. Din cauza cantitatii lui de chakra,Lee nu poate performa alt tip de arta ninja in afara de taijutsu - forta fizica. Din cauza acestui "handicap" toti copiii radeau de el si de aceea el isi doreste sa ajunga un ninja respectat doar folosind arta ninja taijutu.Pentru a-l ajuta pe Lee,Gai l-a antrenat pana cand a devenit foarte puternic si rapid. Astfel, Lee poarta mereu greutati la glezne, pe care atunci cand le da jos, puterea si viteza lui deja incredibila creste si mai mult. Gai l-a invatat, deasemenea, cateva tehnici puternice, chiar interzise; din cauza unora din aceste tehnici, ca abilitatea de a deschide cele 8 porti lotus de chakra ii pun corpul intr-un mare risc, el avand voie sa le foloseasca doar pentru a proteja ceva sau cineva drag lui.
  Neji Hyuga
  Neji Hyuga (Hyuga Neji) este un membru al Echipei Gai si un copil geniu al clanului Hyuga.
  In ciuda talentului sau natural, faptul ca face parte din ramura inferioara a clanului ii este interzisa invatarea tehnicile foarte puternice ale acestuia. La inceputul seriei, Neji ii ureste deschis pe membrii ramurii principale si, din cauza acestui lucru nu ezita sa-i atace fizic sau verbal pe acestia cand are ocazia. In acest punct al seriei Neji este condus de filozofii fataliste : aceea ca destinul unei persoane este scris, iar cineva slab va ramane intotdeauna slab. Dupa ce este invins de Naruto Uzumaki, un personaj care i-a dovedit ca nu poate pune totul pe seama destinului, el se schimba. El abandoneaza ideea unei soarte predestinate, si vrea sa devina atat de puternic incat sa nu mai piarda niciodata o lupta.
  De asemenea, el incearca sa remedieze legaturile rupte dintre el si ramura principala a familiei, lucru ce are ca rezultat faptul ca este antrenat de catre liderul ramurii principale.
  Pe parcursul seriei, Neji este prezentat ca un geniu al clanului Hyuga; la prima aparitie, el se descurca foarte bine cu tehnica de lupta Pumnul Gentil, cu care poate ataca direct organele interne ale oponentului. Cu toate ca el nu a fost invatat de nimeni, a reusit sa copieze aceasta tehnica si altele mai complicate doar observandu-le. Pe parcursul seriei, Neji dezvolta aceste abilitati facandu-le mult mai puternice. Un exemplu il constituie tehnica Byakugan, o abilitate a ochilor, care ii ofera un camp vizual de aproape 360 de grade, la distanta de 50 de metrii de el. Cu toate acestea, el se antreneaza sa depaseasca limitele acestei tehnici, cum ar fi un punct mort si distanta.
  Tenten
  Tenten este singura membra feminina a Echipei Gai si vrea sa arate ca femeile ninja pot fi la fel de bune ca si barbatii. Dintre toti protagonistii anime-ului Naruto ea apare cel mai putin timp in serial, astfel incat singura lupta a ei din prima parte este aproape in totalitate sarita; inceputul luptei si invingerea sa sunt singurele portiuni aratate. In ciuda lipsei sale, creatorul seriei, Masashi Kishimoto ii place designul ei mai multe decat orice alta fata din pe care a creat-o. In lupta, Tenten este specializata in arme, variind de la proiectile, la arme de lupta corp la corp si chiar explozibili (in partea a 2-a a seriei). In timpul luptei, ea isi poate surprinde inamicii prin covarsirea lor cu sute de arme invocate, avand o acuratete milimetrica. Tenten isi foloseste aceasta abilitate pentru a-l antrena pe Neji Hyuga in tehnicile lui de aparare si-l admira foarte mult deoarece ii poate bloca toate atacurile.
  Might Gai
  Might Guy (Maito Gai) este liderul Echipei Gai, desi isi dedica cea mai mare parte a timpului sau unuia dintre studentii sai: Rock Lee. Datorita dedicatiei lui Gai fata de el, Lee i-a copiat imaginea acestuia, purtand costumul verde si distinctiv al lui Gai si avand tunsoarea stralucitoare in forma de castron (avand deja sprancenele proeminente ale lui Gai). Lee a adaptat, de asemenea, figura de tip cool a lui Gai: doua degete ridicate, clipirea, si zambetul cu dintii atat de albi incat dau proverbialul "ping", folosite ca un fel de promisiune foarte importanta. Gai foloseste filozofia "regula mea" ce presupune sa se auto-pedepseasca in cazul unei infrangeri, avand credinta ca acestea il vor face mai puternic. Creatorului seriei, Masashi Kishimoto, ii place personalitatea lui Gai, asemanatoare cu cea a unui antrenor de gimnastica pe care l-a avut in scoala generala, desi acesta nu a fost sursa lui de inspiratie pentru creearea lui Gai. Kishimoto spune ca el nu ar s-ar fi putut compara cu Gai, intrucat Gai este prea intens pentru el.
  In lupta, Gai este specializat in taijustu, atacuri fizice, care incearca sa i le predea lui Lee. Spre deosebire de Lee, care nu poate folosi alte tehnici, el foloseste taijutsul doar ca preferinta, incapatanandu-se sa nu foloseasca chiar si tehnici de baza. Cand nu il invata pe Lee noi abilitati, Guy este de obicei in competitie cu rivalul sau auto-proclamat: Kakashi Hatake. In timpul seriei, Kakashi nu a aratat nici un fel de interes in rivalitatea lor, care nu are nici un rost in afara de faptul ca il motiveaza pe Gai sa arate lumii ca poate invinge doar cu taijutsul un geniu ca Kakashi. Tinand cont ca Gai este singurul care pune vre-un efort in aceste lupte, el si-a creat un mod folositor de a contracara iluziile Sharinganului, prin anticiparea miscarilor oponentului uitandu-se la picioarele acestuia.

  GAARA
  Gaara este al 5-lea Kazekage [Godaime Kazekage],cel mai tânar copil al celui de-al 4-lea kazekage si cel mai mic frate a lui Kankuro si Temari. Fiind crescut ca o unealta a orasului Sunagakure acesta a primit porecla "Gaara of the sand waterfall" [Sabaku no Gaara "Gaara of the Desert"]
  Despre personaj

  Trecutul
  În timpul nasterii lui Gaara,tatal sau i-a ordonat lui Chiyo sa sigileze Shukaku-ul cu o coada in Gaara,cu speranta ca acesta va deveni cea mai puternica arma a orasului Suna.Deoarece era nevoie de un sacrificiu,mama lui Gaara,Karura a fost folosita.Înainte ca ea sa moara,aceasta a blestemat orasul Suna, sperând ca Gaara sa se revanseze pentru ea.Gaara a fost antrenat de tatal sau,dar crescut în mare parte de catre unchiul sau Yashamaru. Din cauza puterii Shukaku-lui,locuitorii orasului Suna l'au urât si s-au temut de Gaara,vazandu-l doar pentru monstrul sigilat innauntrul sau.Yashamaru parea sa fie singura persoana careia îi pasa de el.
  Din cauza pericolului pe care Gaara îl impunea,tatal sau a început sa trimita asasini ca sa-l ucida,dupa multe esecuri,Kazekage-ul i-a cerut lui Yashamaru sa îl ucida pe Gaara.În încercarea nereusita de a-l omorî pe Gaara,inainte de moarte,Yashamaru îi Dezvaluie ca nimeni nu l-a iubit cu adevarat vreodata.Înainte sa detoneze un numar de bombe de hârtie,Yashamaru l-a rugat pe Gaara sa moara. Gaara a supravietuit exploziei si a pierdut singura persoana ce parea sa Îi pese de el.

  Personalitate
  În timp ce initial,Gaara dorea doar sa fie prietenos cu toata lumea si sa îi faca sa nu le mai fie teama de el,lucrurile facute de Yashamaru l-au schimbat.El a realizat ca initial,nimeni nu Îl iubea. Gaara si-a folosit nisipul pentru a crea kanji-ul de pe fruntea sa ca un simbol de "demon ce se iubeste doar pe sine însusi".Gaara a devenit un copil cu emotiile închise,însa calm si tacut.Insomniile lui Gaara au fost fortate de frica lui de faptul ca Shukaku-ul ar putea sa-i distruga complet întreaga personalitate.
  Copilaria lui Gaara a fost oarecum similara cu cea a lui Naruto,insa Gaara nu a avut nici o persoana care sa-i fie prieten.Ambii erau singuri si îsi doreau sa fie iubiti si cunoscuti pentru ceea ce erau,nu pentru ca aveau in ei niste monstri foarte puternici. Însa, pe parcursul copilariei sale, Naruto a început sa fie acceptat de catre Iruka Umino si de coechipierii sai,în schimb,Gaara nu avea pe nimeni.
  Dupa ce acesta a fost înfrânt de Naruto,acesta a fost socat când a aflat ca Naruto stia foarte bine ceea ce simte el si ca acesta nu a renuntat pâna nu a fost acceptat de alte persoane.Dupa toate acestea, Gaara a decis sa urmeze si el calea lui Naruto,decizând sa devina Kazekage-ul orasului Suna pentru a putea apara toate persoanele dragi lui si pentru a fi si el acceptat precum Naruto. Eventual,Gaara a format o prietenie buna cu Naruto.

  Creatie si conceptie
  Kishimoto l-a creat pe Gaara pentru a fi un contrast a lui Naruto,dându-i un trecut asemanator cu cel a lui Naruto.Evolutia lui Gaara dintr-un sadic într-un om normal a fost intentia lui Kishimoto de a produce simpatie cititorilor pentru Gaara Îmbracamintea lui Gaara a fost impreuna cu cea a fratilor lui era destul de dificil de desenat,de aceea Kishimoto a decis sa le-o schimbe in timpul "Arcului de recuperare a lui Sasuke".Astfel,Gaara a primit un costum cu guler , fiind mai simplu de desenat.Noua sa îmbracaminte a fost folosita si pentru a simboliza relatia dintre Naruto si Gaara,creata de lupta recenta.Kishimoto citeaza Matrxix-ul,unul din filmele lui preferate ca o inspiratite pentru noua îmbracaminte a lui Gaara si considera sa fie îmbracamintea lui preferata ale celor 3 frati.

  Altele. Diferite Informatii
  Gaara s-a clasificat în topul 10 al celor mai populare personaje din Naruto,el fiind pe locul al 7-lea.
  Kanji-ul de pe fruntea lui este kanji-ul pentru cuvântul "dragoste" [ai].
  Tatal sau a fost al 4-lea Kazekage.
  În timp ce Tsunade este singura femeie Kage, Gaara este este cel mai tânar Kage, având varsta de 16 ani.

  KANKURO
  Kankuro este fratele cel mare al lui Gaara , fiind cel de-al doilea copil al lui Kazekage. În prima jumatate a seriei el este deseori la un raport de forte cu fratele lui mai mic, Gaara si trebuie sa-si tina gura de frica sa nu fie omorât. În partea a II-a, o data ce Gaara începe sa-si dezvaluie visele si motivatiile sale lui Kankuro, acesta devine foarte protector cu Gaara; el biciuie pe oricine vorbste urât despre Gaara si este gata sa-si riste viata pentru a-l salva atunci cand este rapit. Kankuro este talentat si deocamdata a aratat doar 3 papusi din arsenalul sau: Cioara, Furnica Neagra si Salamandra. Cioara este folosita în scopuri ofensive, Furnica Neagra prinde oponentii în corpul sau si face mai usoara sarcina si Salamandra îl protejeaza pe Kankuro si pe aliatii sai de atacurile inamice. Papusile sunt toate distruse de creatorul lor, Sasori, în partea a II-a, si ramâne de vazut daca Kankuro le va repara.

  TEMARI
  Temari este cea mai mare dintre cei trei frati. Spre deosebire de fratii ei iubitori de lupta, Temari aprecieaza pacea si ea cere justificarile satului Suna de a începe un razboi cu Konoha. Aceasta trasatura continua si în cea de-a doua parte când ea începe sa actioneze ca o legatura între Suna si Konoha pentru a ajuta cele doua sate sa lucreze împreuna. Ca si fratii sai, Temari nu apare în serii adesea si când apare, apare în general în compania lui Shikamaru Nara. Când îsi fac debutul împreuna în cea de-a doua parte, Naruto îi intreaba daca au o întâlnire, iar amândoi îi raspund ca nu este cazul. În lupte, Temari poarta un evantai din fier ce poate creea rafale puternice de vant capabile sa niveleze peisajele înconjurate. Este foarte capabila sa deduca strategia si slabiciunile oponentului la scurt timp dupa începerea luptei, ea folosind de obicei vânturile pentru a schimba parti din câmpul de lupta daca asta ar fi avantajos pentru ea.

  IRUKA UMINO
  Iruka Umino (Umino Iruka) este un ninja din Konoha si un instructor la Academia de Ninja, o scoala unde copiii se pregatesc sa devina ninja. Când Iruka era copil, parintii lui au fost ucisi de Vulpea cu Noua Cozi care a fost sigilata în Naruto Uzumaki. El nu-i poarta pica lui Naruto, el fiind unul dintre putinii oameni care la inceputul serialului au descoperit ca Naruto este mai mult decat un detinator al raului spirit care a facut atat de mult rau satului. Naruto îl considera pe Iruka un al doilea tata deoarece acesta are încredere în el.

  KONOHAMARU
  Konohamaru, numit dupa satul Konoha, este nepotul celui De-al Treilea Hokage. El se traduieste sa-l inlocuiasca pe bunicul lui ca Hokage astfel incat satenii sa-l recunoasca dupa nume, nu in umbra buniclui sau. El il priveste pe Naruto Uzumaki ca un mentor in misiunea lui, copiind modul lui de a lucra, determinatia si jutsu-urile perverse. Konohamaru insista, totusi, ca va fi Hokage doar dupa ce Naruto va deveni mai intai Hokage. Designul lui Konohamaru i-a cauzat mari dificultati lui Masashi Kishimoto; el a vrut ca Konohamarul sa arate ca un "copilas" mai mic decat Naruto, dar totusi, toate incercarile au avut ca rezultat o copie a lui Naruto. Pana la urma i-a dat ochi mici, furiosi, fiind multumit de designul final.

  HAKU
  Este un copil care a trait in Taramul Apelor si care a descoperit ca avea un kekke-genkai. Dupa ce puterile ii sunt descoperite de tatal sau, acesta o omoara pe mama sa si se pregateste sal omoare pe Haku, cand naiatul, speriat,isi foloseste instinctiv puterile si il ucide pe tatal sau. Mai tarziu, a fost descoperit de Zabuza care il va transforma intr-o arma. El il vedea pe Zabuza ca pe salvatorul sau si de accea isi sacrifica viata pentru el in lupta aceasta contra lui Kakashi, Haku are o frumusete fizica si o gratie deosebita, multi (incluzandu-l pe Naruto) confundandu-l cu o fata. Mai mut, Haku are un suflet bun, spre nemultumirea lui Zabuza, care il considera prea milos. In NARUTO SHIPPUDEN Haku este inviat de Orochimaru, insa planul nu ia mers, Orachimaru fiind grav ranit de Haku care il aduce pe Sasuke din nou de partea celor din Satul Frunzei. Haku este invatat sa fie un luptator puternic de catre Rin, prietena lui Kakashi, care invie misterios.

  xTrafic.ro


  Anime Infonet Top66 Statistici

  Promovare Site - Top123.ro