Thursday, 13-May-2021, 13:24:48
Anime InfoNet

 Bleach - Povestea

Site menu
Our poll
Rate my site
Total of answers: 84
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Login form
Search
Calendar
«  May 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Site friends
 • Create your own site


 • INTRODUCERE IN BLEACH
  Bleach ( ブリーチ) este o serie manga şi anime realizată de Tite Kubo, mangaka al Zombie Powder. Bleach este serializată în antologia manga japoneză Weekly Shonen Jump din August 2001, iar în dublicatul său american Shonen Jump din Noiembrie 2007. Seria manga a primit premiul Shogakukan Manga pentru categoria shonen în 2005, iar seria anime a fost nominalizată de numeroase ori la premiile American Anime Awards.
  Seria manga a fost adaptată într-un serial animat de televiziune, două OVA, trei filme de animaţie de lung metraj, un musical rock, numeroase jocuri video, şi un set de cărţi de joc de colecţie. Volumele compilate de manga s-au vândut într-un număr de 40 milioane de copii în Japonia, şi au ajuns în topul de vânzări de manga din Statele Unite. Adaptarea anime a primit clasificări similare, precum locul 7 în topul celor mai populare anime în Japonia în 2006, şi în top zece anime din America din 2006 până în 2008.

  REZUMAT DESPRE BLEACH
  Bleach urmăreşte viaţa lui Ichigo Kurosaki, un elev de liceu de 15 ani cu abilitatea de a vedea fantome şi un shinigami (în traducere directă "zeu al morţii") cu numele de Rukia Kuchiki. Primele părţi ale poveştii se desfăşoară în jurul acestor personaje.
  Povestea începe cu apariţia subită a Rukiei Kuchiki în camera lui Ichigo Kurosaki. Ea este surprinsă de abiltatea sa de o vedea, dar conversaţia ce rezultă este întreruptă de apariţia unui hollow, un spirit malefic. După ce Rukia este grav rănită încercând să-l protejeze pe Ichigo, ea intenţionează să-i transfere jumătate din puterile ei lui Ichigo, sperând să îi dea oportunitatea să înfrunte hollows pe picior de egalitate. Ichigo absoarbe neintenţionat aproximativ toată puterea ei, ceea ce îi permite să învingă hollow cu uşurinţă.
  Următoarea zi, Rukia apare în clasa lui Ichigo ca un elev transferat. Spre surprinderea lui, ea pare a fi un om normal. Ea teoretizează că puterea spirituală a lui Ichigo a dus la absorbţia aproape totală a puterilor ei, lăsând-o ca urmare naufragiată în lumea reală. Rukia şi-a transferat spiritul într-un gigai (un corp uman artificial) până când îşi va recăpăta abilităţile. Între timp, Ichigo trebuie să-i preia îndatoririle de shinigami, luptând cu hollows şi ghidând suflete rătăcite înapoi în Soul Society. Odată cu desfăşurarea evenimentelor, povestea începe să ne dezvăluie mai multe din lumea zeilor morţii. Poveste continuă cu multă acţiune, aventură şi comedie.

  GRAFICA SI ANIMATIA
  Animaţia acestui anime este una dintre cele mai bune; fiecare personaj fiind foarte bine desenat chiar până la ultimul detaliu având o înfăţişare ce îi reflectă perfect caracterul. Există scene comice în care personajele sunt chibi (partea în care la personaje apar cruciuliţe pe faţă când sunt nervoşi, lacrimi... etc.), dar acestea pot dispărea foarte brusc datorită apariţiei unui Hollow. De la bătăi şi săbii, până la haine şi frizuri, grafica este prelucrată până la ultimul detaliu pentru a reda atmosfera perfectă.

  DESPRE PRODUCTIA BLEACH
  Tite Kubo şi-a găsit inspiraţia pentru multe din numele săbiilor şi vrăjilor în literatura japoneză antică. Kubo povesteşte că a devenit interesat de limba spaniolă deoarece pentru el suna "încântătoare" şi "caldă"; Bleach având în componenţa sa multe cuvinte în limba spaniolă.
  Kubo povesteşte că îi place să creeze personaje care au o "aparenţă înşelătoare" (precum "băieţi buni cu feţe înspăimântătoare" şi "baieţi răi cu feţe blânde") deoarece Kubo a fost atras de oameni cu aceste "aparenţe contradictorii" şi că simte nevoia să "deseneze oameni astfel când lucrează".
  Într-un interviu, angajaţii United States Shonen Jump au declarat ca Bleach este "foarte cinematic" şi că ei cred că Kubo s-a folosit de filme ca "modele" pentru povestea sa. Când a fost întrebat daca vreun film sau actor a fost exemplu pentru secvenţele de luptă, Kubo le-a răspuns interviatorilor că i-a plăcut filmul Snatch dar că nu l-a folosit ca model. Kubo a specificat că filmele care îi plac "trebuie să-l influenţeze" în "moduri variate".

  MANGA (revista de benzi desenate)
  Seria este scrisă şi ilustrată de Tite Kubo şi este publicată în revista japoneză Weekly Shonen Jump. Capitolele individuale sunt colectate de Shueisha într-o serie de volume tankōbon, care mai conţin un poem al personajului înfăţişat pe copertă. Primul volum a fost lansat pe 5 Ianuarie, 2002, până la data de 3 Octombrie, 2008, treizeci şi cinci de volume fiind lansate. Compania de distribuţie Viz Media este responsabilă de lansarea volumelor manga Bleach în engleză în Statele Unite. Viz publică capitole în revista Shonen Jump precum şi în format tankōbon; primul volum a fost lansat pe 1 Iunie, 2004, volumul treizeci şi trei fiind lansat pe 3 Iunie, 2008. În acelaşi timp numeroase grupuri de "scanlation" continuă să lanseze capitole neoficiale, traduse în engleză ale celor mai noi capitole.

  ANIMEUL (desenul animat)
  Versiunea anime a Bleach este produsă de către Studiul Pierrot şi îl are ca director pe Noriyuki Abe. A fost difuzată pentru prima dată pe 5 Octombrie, 2004, pe TV Tokyo. Episoadele 1-167 au fost făcute şi difuzate în format 4:3, iar episoadele 168+ în format 16:9 wide screen.
  Pe 15 Martie, 2006, VIZ Media a obţinut de la TV Tokyo Corporation şi Shueisha drepturile pentru difuzarea şi distribuirea produselor sub marca Bleach. Ca urmare, Viz Media a semnat un contract pentru titrarea în limba engleză a serialului anime, şi a licenţiat drepturilor de distribuire de produse sub marca Bleach mai multor companii diferite.
  În Romania postul Animax a început să difuzeze, primele 52 de episoade, din Ianuarie, 2008, subtritrate în limba română.

  FILME BLEACH
  Bleach: Memories of Nobody (Memorii ale Nimănui) este un film de lung metraj care a fost lansat în cinema-urile din Japania pe 16 December 2006. Povestea are loc după terminarea evenimentelor din Soul Society, Ichigo aflându-se din nou în lumea oamenilor luptând înpotriva hollows. Intriga se desfăşoara în jurul activităţilor unui grup denumit "Dark Ones" (Cei Întunecaţi), care încearcă să distrugă lumea umană şi Soul Society. Evenimentele din film nu se potrivesc exact cu continuitatea intrigii canonice şi de aceeea toate personajele participante îşi pierd memoria celor întâmplate pentru a explica discrepanţele.
  Bleach: The DiamondDust Rebellion a fost lansat în cinema-urile din Japania pe 22 December 2007. Îl are în centru atenţiei pe Tōshirō Hitsugaya, căpitanul celei de-a 10-a Divizie, care este condamnat la execuţie de către Soul Society după ce pierde un artefact numit "the King's Seal" (Sigiliul Regelui).
  Bleach: Fade to Black, I Call Your Name. Cel de-al treilea film a fost lansat în Japonia pe 13 Decembrie, 2008. În film, membri Soul Society sunt loviţi de amnesia, care îi face să uite de Ichigo şi Rukia. Când el se duce în Soul Society pentru a investiga, Ichigo descoperă că Rukia a uitat nu numai despre el, dar şi propia identitate.

  CE SPUNE PUBLICUL
  Primul volum de manga a fost vândut în peste 1.25 milioane de copii în Japania, şi versiunea originală Japaneză de manga, ca un întreg, a fost vândută în peste 46 milioane de copii. În 2005, Bleach a fost premiată cu prestigiosul premiu Shogakukan Manga la categoria shōnen.
  Într-un poll de pe internet din 2006 făcut de TV Asahi, Bleach s-a clasat pe locul 7 ca program anime favorit în Japonia. În anul anterior, fusese clasat ca al 27-lea program favorit.
  Vânzările în America de Nord au fost ridicate, în Decembrie 2006 volumul 16 a fost clasat în top 10 al "nuvelelor grafice", iar volumul 17 devenind cel mai bine vândut volum de manga pentru luna Februarie 2007.
  Versiunea în limba engleză a Bleach a fost nominalizată pentru premiile "best manga" şi "best theme" la American Anime Awards ediţia 2006, dar nu a câştigat la niciuna dintre categorii. A fost nominalizată din nou în 2007 pentru "best manga", "best actor", "best DVD package design" şi "best theme", dar a eşuat în a câştiga vre-un premiu.
  Anime News Network descrie seria ca "..un anime incredibil de distractiv, care vă va captiva şi va refuza să vă dea drumul. Pentru aventuri clasice cu o atitudine modernă, nu căutaţi mai departe de Bleach...". MiniTokyo a lăudat seria ca fiind "foarte originală" iar prezentarea "..este foarte promiţătoare.." Recenzorul Pop Culture Shock şi-a exprimat opinia despre serie. A declarat că povestea seriei "le dă pe altele deoparte" şi că personajele sunt "bine create, animate şi dublate", dar a adăugat mai târziu că unele scene "nu erau echilibrate" şi că unele personaje "ar fi putut fi dezvoltate mai mult". Totuşi, el a acordat seriei un grad de "A" pentru Volumul 1, şi apoi "A-" pentru Volumele 2-6.
  xTrafic.ro
  Anime Infonet Top66 Statistici

  Promovare Site - Top123.ro