Friday, 14-May-2021, 03:11:46
Anime InfoNet

 Elfen Lied

Site menu
Our poll
Rate my site
Total of answers: 84
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Login form
Search
Calendar
«  May 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Site friends
 • Create your own site
 • elfen lied theme mp3 | lyrics
  onimusha_cs | onimusha_cs | onimusha_ca

  Elfen Lied - Cantecul Elfilor

  Elfen Lied (in jap. Erufen Rito) este o colecție manga creată de către artistul Lynn Okamoto. Pe baza acestora a fost conceput un serial animat de televiziune. Acesta a fost produs de ARMS Studio. Anime-ul a fost difuzat pe canalul național TV Tokyo în 2004. Conținutul serialului prezintă și aspecte, evenimente și situații diferite față de cele ale benzii desenate. Odată cu finalizarea acestuia, a fost produs un episod special, menit să lămurească anumite aspecte care au lăsat un mare semn de întrebare legat de evoluția personajelor. Titlul, pe care îl poarta atât anime-ul cât și volumele manga face referire la un poem german "Elf Song" - "Cântecul elfilor".

  Elfen Lied este povestea unei specii de umanoizi, numiți Diclonius, care se remarcă prin prezențare pe cap a unor protuberanțe. Discriminarea față de aceștia se exteriorizează prin folosirea câtorva dintre ei în cadrul unor experimente. Prin tactici violente, oamenii vroiau să studieze capacitățile, limitele și modul de gândire a acestora.

  Temele abordate în Elfen Lied variază de la clișeul dublei personalități, identitatea socială la tortură, viața de familie, perceperea trecutului și a prezentului. Serialul urmărește evoluția psihologică a personajelor, care sunt profund marcate de trecutul lor (trist de altfel).

  Genuri

  Genurile predominante în acest serial sunt dramă, horror, psihologic și căteva tendințe de comedie. Macabrul se regăsește în scenele de tortură și de răzbunare a mutanților. Evoluția personajelor este marcată de felul în care gândesc, felul în care percep realitatea. Drama existenței acestor indivizi este explicată episod cu episod. De la orfani, oameni cu incapacități mentale, asasini lipsiți de conștiință, toate aceste personaje pot fi întâlnite pe durata celor 13 episoade.

  Personaje

  Lucy (Nyuu) - personaj principal (Diclonius). Acest personaj este marcat de o dublă personalitate, ambele sale valori existențiale aflându-se în conflict. Lucy este mașina de ucis în timp ce Nyuu este cel mai inocent personaj al serialului.

  Kota - este afectat de o pierdere de memorie care, după cum povestea ne va informa, este cauzată de personajul principal. Episoadele prezintă în paralel evenimente la care aceste două personaje au luat parte.

  Yuka - rolul acestui personaj este cel de a dirija bunul mers a vieții de familie. Odată cu evoluția povestirii, mai multe personaje se vor aduna în preajma acestor personaje. Întâmplările prin care a trecut, l-au făcut pe Kota să fie incapabil să se integreze de unul singur în cadrul unui așa zise familii. Yuka este cea care îl ajută să treacă peste momentele de slăbiciune.

  Nana - (Diclonius)antrenată de cei care au prins-o pe Lucy, are rolul de a o aduce înapoi la bază, dar se împrietenește cu Nyuu, Kota și Yuka și rămâne împreună cu familia lor.

  Diclonius

  Această specie, considerată extrem de periculoasă reprezintă inamicul numărul 1 al omenirii. Cele câteva exemplare, considerați mutanți lipsiți de conștiință au fost supuse mai multor experimente. Oamenii de știință vroiau să descopere abilitățile și slăbiciunile acestora. Specia Diclonius se remarcă prin prezența a două coarne pe fruntea acestora. De asemenea, ei dispun de anumite brațe invizibile, numite vectori. Acestea sunt armele principale ale acestor indivizi. Vectorii sunt capabili să distrugă și să taie absolut orice material. De asemenea sunt folosiți la parcurgerea unor distanțe mai mari, dând impresia că acel personaj posedă abilități de zbor.
   


  xTrafic.ro

  Anime Infonet Top66 Statistici

  Promovare Site - Top123.ro